Hanke Bruins Slot ‏heeft debat aangevraagd vanwege kwestie Jansen Steur

tweede-kamerHet CDA wil dat minister Edith Schippers van VWS actie onderneemt tegen het feit dat de neuroloog Ernst Jansen Steur nog in een Duits ziekenhuis blijkt te werken. Schippers moet contact opnemen met de Duitse autoriteiten, vindt Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot.
Bruins heeft een spoeddebat aangevraagd over de kwestie. Schippers moet ervoor zorgen dat Jansen Steur zo snel mogelijk stopt met zijn werk in het Duitse ziekenhuis. Tegen de neuroloog loopt in Nederland een omvangrijke strafzaak.SP-Kamerlid Henk van Gerven noemt het onbegrijpelijk dat Jansen Steur nog in Duitsland aan de slag kon. Het ziekenhuis daar treft volgens hem ook blaam, omdat het de gegevens van de neuroloog onvoldoende heeft nagetrokken. De SP heeft er al eerder bij Schippers op aangedrongen op betere gegevensuitwisseling met de gezondheidsautoriteiten in buurlanden. Van Gerven steunt het verzoek van het CDA om een spoeddebat.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen