Gezondheid centraal op Dies Natalis TU Delft

gezondheidsbevorderingOp vrijdag 11 januari aanstaande vindt de viering van de 171ste Dies Natalis van de TU Delft plaats. Het thema van de viering van de stichtingsdag van de universiteit is gezondheid.

Diesrede
Professor Lucas van Vliet spreekt dit jaar de diesrede uit: `Help! Ik word 100′. Hoogleraar Van Vliet doet onderzoek naar medische beeldvorming. De informatie die daaruit voortkomt, helpt ons om onze gezondheid beter te begrijpen en op tijd en gericht in te grijpen bij ziekte. Van Vliet vraagt zich af of het een probleem is dat we steeds ouder worden, en zal tijdens zijn rede aftasten wat er nodig is om gezond(er) oud(er) te worden.

Eredoctoraat
De TU Delft reikt dit jaar tijdens de diesviering een eredoctoraat uit aan de Spaanse hoogleraar Avelino Corma, een zeer succesvolle wetenschapper op het gebied van de heterogene katalyse. Professor Corma heeft een bijzonder indrukwekkende staat van dienst. Hij publiceerde al meer dan 1.000 artikelen in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften, is internationaal gelauwerd om zijn werk en heeft ook nog eens meer dan 100 patenten op zijn naam staan. Hij werkt al sinds de jaren negentig samen met de TU Delft.

Opening en sluiting
De diesviering wordt geopend door Karel Luyben, Rector Magnificus van de TU Delft. Met zijn rede `de vitale universiteit’ belicht hij de stand van de wetenschap en de universiteit. Dirk Jan van den Berg, voorzitter van het College van Bestuur, sluit de middag af met zijn rede getiteld `toekomstperspectief’.

Meer informatie
U bent van harte uitgenodigd om de diesviering van de TU Delft bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 11 januari aanstaande in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft. De diesviering begint om 15.00 uur. U wordt vriendelijk verzocht om uiterlijk 14.45 uur uw plaats ingenomen te hebben.
U kunt zich aanmelden via www.tudelft.nl/dies. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over de verschillende sprekers. Tevens is de diesviering op die pagina vrijdag live te volgen.

08 januari 2013 door Webredactie M&C

bron: TU Delft

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen