Prijsuitreiking verkiezing meest invloedrijke persoon publieke gezondheid

Array

invloedOp dinsdag 15 januari a.s. wordt bekend wie de ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2012’ is. Deze verkiezing is voor de 3e keer door NPHF en GGD Nederland georganiseerd. De top 3 is inmiddels bekend en bestaat, in willekeurige volgorde, uit: Gerard Molleman, Frank Klaassen en Laurent de Vries.

Naast de top 3 kregen ook Alexandra van Huffelen (wethouder in Rotterdam), Edith Schippers (minister van VWS) en Inge Steinbuch (arts M&G, vice-voorzitter RvT ORO) veel stemmen.

 De prijsuitreiking op 15 januari a.s.
Wie van de top 3 de prijs en de begeerde titel ‘Meest invloedrijke persoon publieke gezondheid 2012’ op zijn naam mag schrijven, wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van NPHF op dinsdag 15 januari a.s. om 18:00 uur  in De Winkel van Sinkel in Utrecht (Oudegracht 158).

Waarom deze nominaties?

·         Gerard Molleman, manager Gezondheidsbevordering & Epidemiologie GGD Nijmegen, heeft op vele manieren en met veel energie een zeer grote bijdrage geleverd aan het effectief bevorderen van gezondheid. Hij heeft de laatste jaren zijn positie ingezet om een zeer vernieuwend netwerk op te zetten op het terrein van integraal gezondheidsbeleid.

·         Frank Klaassen, directeur publieke gezondheid (DPG) Zuid Limburg, heeft door persoonlijke inzet er voor gezorgd dat op landelijk bestuurlijk niveau de beide werkvelden van de Publieke Gezondheid aan elkaar verbonden zijn. Dit is van grote strategische waarde voor de positionering van Publieke Gezondheid.

·         Laurent de Vries, directeur GGD Nederland, is al vroeg begonnen met de sociale media zoals Facebook en Twitter. Daarmee is hij een rolmodel en heeft hij de mogelijkheden laten zien van de nieuwe media. Daarnaast is hij het boegbeeld voor de Publieke Gezondheid.

Bron: Communicatie GGD Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen