Geneeskundige compagnie Koninklijke Landmacht bezoekt Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

landmachtDe kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG kunnen woensdag 23 januari een volledige uitgeruste militaire ziekenauto en een militaire spoedeisende hulppost bekijken. Die dag komt de Geneeskundige compagnie van de Koninklijke Landmacht bij de kinderafdeling op bezoek. Het doel van de middag is om de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen en hen even af te leiden van hun ziekte en ziek zijn.

De kinderen kunnen alle aanwezige voertuigen van de Koninklijke Landmacht bekijken. Daarnaast wordt een opblaasbare POON-tent (Polyvalente Onderkomen) opgesteld compleet met ingerichte spoedeisende hulppost. De geneeskundige militairen geven enkele demonstraties over de opvang van lichtgewonde slachtoffers. De kinderen kunnen zelf helpen om verband bij de gewonden aan te leggen. Verder kunnen de kinderen hier in camouflagekleuren worden geschminkt.

Het bezoek van de Geneeskundige compagnie van de Koninklijke Landmacht op woensdag 23 januari begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. De militairen zijn afkomstig van de 43ste Gemechaniseerde Brigade uit Havelte. Het initiatief voor dit bezoek is gekomen van een de IC-verpleegkundigen van het UMCG, die eveneens werkzaam is als reserve-officier bij het 400 Geneeskundige Bataljon van de Koninklijke Landmacht.
Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen