MAX Meldpunt! Bezuinigingen op ouderenzorg

Array

Alarm Bells RingingMAX Meldpunt!
Bezuinigingen op ouderenzorg Vanavond, donderdag 24 januari om 19.25 uur op NED2, besteedt het programma Meldpunt! van Omroep Max uitgebreid aandacht aan de dreigende bezuinigingen op de ouderenzorg en de gevolgen daarvan.

De regering bezuinigt fors op de ouderenzorg. Zorginstellingen worden moeilijker toegankelijk, de thuiszorg en dagbesteding worden versoberd en bij vergoedingen van de overheid wordt straks een grotere eigen bijdrage verwacht.
*
De rijksoverheid legt de uitvoering van de ouderenzorg op het bordje van de gemeenten en verlaagt het budget voor de uitvoering ervan met een kwart. Gemeenten luiden de noodklok.
Want hoe regel je dan nog goede ouderenzorg? En wie moet het gaan doen als het steeds minder mag gaan kosten terwijl er steeds meer ouderen komen? Sommigen gemeenten wijzen naar mantelzorgers, zoals familie, vrienden of buren.
**
Ook vrijwilligers en mensen met een bijstandsuitkering worden genoemd. Is dat een duurzame oplossing waar kwetsbare ouderen mee zijn gebaat’*
*
Vanavond in het programma Meldpunt! van Omroep Max*
De dreigende bezuinigingen op de ouderenzorg en de gevolgen daarvan.

* MAX: Meldpunt!
* Donderdag 24 januari om 19.25 uur op NED2
* Presentatie: Elles de Bruin

bron: Unie KBO

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen