Patiëntveiligheid

Array

Op 20 juni 2013 organiseert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in het Rotterdamse congrescentrum De Doelen haar jaarlijks congres over patiëntveiligheid. Dit jaar is het thema ‘De rol van de patiënt bij patiëntveiligheid’

Lezingen en workshops
Volg inspirerende lezingen en uitdagende workshops die u informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van patiëntveiligheid. Die u inspireren om de patiëntenzorg nog veiliger te maken. En die u motiveren om hier ook vooral de patiënt zelf bij te betrekken. IGZ-200x180Aan het eind van het congres weet u wat deze ontwikkelen kunnen betekenen
voor u, voor uw organisatie, voor het landelijke beleid van VWS en de veldpartijen en voor ons toezicht.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor zorgaanbieders als artsen, apothekers, verpleegkundigen, verzorgenden en bestuurders. Voor deze groep zijn de inschrijfkosten €275. Ook studenten, patiënten en cliënten zijn welkom. Zij betalen €50 op vertoon van een bewijs van lidmaatschap van een patiënten/cliëntenvereniging. Voor artsen, apothekers en verpleegkundigen wordt accreditatie aangevraagd.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan vanaf 22 april op deze pagina. Ook volgen dan verdere details over het programma.

ZorgVeiligPrijs
Tijdens het congres wordt voor de 5de keer de IGZ-ZorgVeiligPrijs uitgereikt. De prijs gaat naar het beste initiatief op het gebied van patiënt- of cliëntveiligheid in de zorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen