De Gelderhorst en Kentalis slaan handen ineen voor oudere doven

Array

Stichting De Gelderhorst en Koninklijke Kentalis gaan samenwerken om de zorgketen te verbeteren voor oudere doven. Doordat de beide organisaties hun specialismen en expertise delen, kan beter worden voorzien in de specifieke communicatiebehoeften van oudere doven op terreinen van wonen, zorg en welzijn.

Op 27 februari 2013 tekenden de heer Jan Tempelaar, bestuurder van De Gelderhorst, en de heer Bas van den Dungen, bestuurder van Koninklijke Kentalis het convenant waarmee een duurzame  samenwerking is bezegeld.

BasvandenDungen(L)enJanTempelaar2De Gelderhorst in Ede is het enige centrum voor oudere doven in Nederland en biedt huisvesting, dienstverlening, verpleging en verzorging aan uitsluitend oudere doven. De expertise van Kentalis ligt bij het verlenen van diagnostiek, zorg en onderwijs aan cliënten met beperkingen in horen en communiceren, onder wie oudere doven.

In de samenwerking staat het uitwisselen van expertise centraal. Daarnaast zullen de beide organisaties samen nieuwe methodieken ontwikkelen en gezamenlijk onderzoek verrichten. Ook wordt samen opgetrokken bij het opleiden van medewerkers. De twee organisaties kiezen voor deze samenwerking om de dove oudere cliënten in beide instellingen zorg en dienstverlening te kunnen bieden die nog beter aansluit bij hun persoonlijke wensen en behoeften.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen