Luc Overtoom zeilt de wereld over en werft fondsen voor VUmc CCA

Setting Sail for cancer research
“Bij mijn echtgenote Trudy Berkhout is in 1997 borstkanker geconstateerd en later werden diverse uitzaaiingen vastgesteld. Zij heeft meerdere behandelingen, waaronder bestraling en chemotherapie ondergaan, maar uiteindelijk is zij in september 2011 overleden. Ook door een bijzondere relatie met Prof. Pinedo heeft ze zich ingezet om een bijdrage te leveren aan het VUmc CCA informatiecentrum voor patiënten met kanker. Ze heeft hiervoor onder andere in 2006 een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ondernomen. Samen met mij had ze voor ogen om een zeiltocht rond de wereld te maken. Wetende dat dat niet meer mogelijk was, hebben we in 2006 samen een tryout gedaan door met onze zeilboot van Martinique naar Nederland te zeilen.

Als ode aan Trudy wil ik de wereldreis solo ondernemen met als extra drive de missie om gelden te genereren voor VUmc CCA. zeilenDe reis zal 1,5-2 jaar duren en het vertrek is gepland voor mei/juni 2014. Er zijn al veel contacten gelegd in het kader van de reis en we hebben al veel enthousiaste reacties gekregen om hiermee te helpen.”

Luc zoekt sponsors. Níet voor zijn reis, die betaalt hij zelf, maar voor het grensverleggend onderzoek dat VUmc CCA met tal van partners wereldwijd uitvoert.
Luc wil zijn plan met VUmc CCA verder uitwerken om fondsen te werven, dit initiatief bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen en mogelijk ook patiënten op een deel van de reis laten meevaren. Etappes van de zeilreis kunnen een verbinding leggen tussen plaatsen waar clinici en onderzoekers werken waarmee VUmc CCA samenwerkt op medisch en/of wetenschappelijk vlak.

Binnenkort leest u meer over de route die Luc gaat zeilen en het VUmc CCA-project ‘Therapie op maat’ dat u kunt ondersteunen. Ook kunt u Luc via zijn blog volgen.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Behandeling van slagaderverkalking

Onderzoek & Life Sciences - 12 januari , 2021 - 09:37

Implementatieplan vitamine K-profylaxe voor zuigelingen

Baby Onderzoek & Life Sciences Preventie - 14 juni , 2021 - 07:23

VU-hoogleraar bevestigt erfelijke invloed op geluk

Onderzoek & Life Sciences - 02 april , 2015 - 14:37