Nederland draagt haar steentje bij: samen tegen kinderkanker (op TV woensdag 23-3)

Array

Bekende en onbekende Nederlanders dragen tijdens de speciale live uitzending SAMEN TEGEN KINDERKANKER op woensdag 27 maart, hun steentje bij aan de bouw van het grootste kinderoncologisch centrum van Europa, het Prinses Mxima Centrum in Utrecht. In dit programma, gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg, hebben Frans Bauer, Andr* van Duin alias Meneer Wijdbeens en Erica Terpstra een belangrijke rol. Centraal in deze uitzending staan de optredens van jonge talenten met hun grote idolen zoals onder andere Andr* Rieu, Guus Meeuwis, De Toppers en illusioniste Sittah.

Frans Bauer is in SAMEN TEGEN KINDERKANKER de steun en toeverlaat van de jonge talenten die tijdens de show optreden. De zanger neemt de kinderen onder zijn hoede tijdens de uitzending, hij stoomt ze klaar voor hun moment of fame en vangt ze op in de speciale green room als ze het podium afkomen. Zo treden zes kleine violisten en saxofonisten op met André  Rieu, treedt Guus Meeuwis op met twee pianotalenten, delen De Toppers het podium met drie Toppertjes en wordt een jonge illusioniste bijgestaan door haar grote voorbeeld, Sittah. Meneer Wijdbeens en Erica Terpstra dragen tijdens de uitzending zorg voor het speciale telefoonteam met onder anderen Daphne Deckers, Yvon Jaspers, Lieke van Lexmond en Bas Muijs. Samen houden zij iedereen op de hoogte van de stand van zaken. Verder leveren Mart Smeets, Nick en Simon en Armin van Buuren een bijdrage aan deze uitzending.

televisieSAMEN TEGEN KINDERKANKER is het hoogtepunt van de campagne *Draag je steentje bij tegen kinderkanker* van KiKa, kinderen kankervrij. Door het kopen van een symbolische steen ter waarde van vijf euro kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de realisatie van het Prinses Mxima Centrum. De kijkers worden in de uitzending dan ook massaal opgeroepen **n of meerdere stenen te kopen. Want dat dit centrum er moet komen, wordt in de uitzending onderstreept door indringende portretten van kinderen met kanker. Hoopvolle verhalen van kinderen die op weg zijn om daarvan te genezen, maar ook verhalen van kinderen voor wie helaas nu geen behandeling meer mogelijk is. Kanker is nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen waarvan 1 op de 4 niet geneest. Ongeveer 75% van de pati*ntjes overleeft het gelukkig wel. Dit overlevingspercentage moet omhoog en dat kan. Door zorg en onderzoek op **n locatie samen te brengen in het Prinses Mxima Centrum, kan de ambitie worden waargemaakt om in de toekomst 95% procent van alle kinderen met kanker te genezen.

SAMEN TEGEN KINDERKANKER wordt geproduceerd door Niehe Media.  Nederland 1 * 21.25 uur

bron : Nieuwsbank

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen