Nieuwe gel zeer geschikt voor botherstel

Door de opkomst van regeneratieve geneeskunde worden biomaterialen steeds meer gezien als actieve, in plaats van passieve structuren binnen het proces van weefselherstel. Dit leidt tot doorontwikkkeling van deze materialen. Huanan Wang onderzocht een nieuwe toepassing op dit gebied. In plaats van met de gebruikelijke materie, ging Wang aan de slag met injecteerbare gels met daarin nanodeeltjes, bestaande uit gelatine en calciumfosfaat. Het bleek dat het weefsel goed reageerde op de gels. Tevens bleken ze elastisch, zelfhelend, injecteerbaar en biologisch afbreekbaar, waardoor ze zeer geschikt zijn als dragermateriaal voor afgifte van bot- en vaatgroei-stimulerende stoffen. Deze combinatie van eigenschappen maakt gelatine-gebaseerde gels uitermate geschikt voor toepassingen in botherstel, zoals ook is gebleken uit de gunstige lab- en dierproefresultaten.botcellen Biografie

Huanan Wang (Wafangdian (China), 1980) behaalde zijn Master en zijn eerste doctoraat bij Biomedical Engineering aan de Sichuan University. In 2008 startte hij bovengenoemde, zijn tweede, PhD studie op de afdeling Biomaterialen aan het UMC St Radboud. Hiervoor is hij in november 2012 beloond vanuit het NWO, met het Rubicon fellowship, waardoor hij zijn onderzoek vervolgt aan Harvard University. Huanan Wang promoveert morgen aan de Radboud Universiteit.

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen