Chinezen aangehouden om verspreiden desinformatie H7N9

0
265

vogelgriepIn China zijn drie mensen vastgezet omdat ze valse informatie over het griepvirus H7N9 zouden hebben verspreid. Via sociale media hadden de drie berichten verspreid dat het H7N9 virus op een pluimveemarkt in Guizhou was opgedoken, melden staatsmedia. Volgens de Chinese politie verspreidde het bericht zich snel op het internet, waardoor onrust ontstond in de lokale gemeenschap. De derde arrestant zou hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de desinformatie.De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het onwaarschijnlijk is dat het virus van mens op mens kan overgaan

In China zijn 28 mensen besmet geraakt met het virus. Negen van hen zijn overleden. Alle meldingen waren in Sjanghai en oostelijke provincies.