Olof Suttorp Zorgmanager van het Jaar 2013

Dennis van VeghelOlof Suttorp, bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2013. Hij volgt bestuursvoorzitter Rob Dillmann van het Zaans Medisch Centrum op. De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter André Rouvoet tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie in Breukelen. Olof Suttorp heeft de bij de prijs behorende ING Excellence Trofee in ontvangst genomen.

De andere kandidaten voor de prijs waren: Thea Heeren bestuursvoorzitter van ggz-instelling GGz Centraal uit Amersfoort en Wim Kos, bestuursvoorzitter van gehandicapteninstelling ASVZ uit Sliedrecht.  Suttorp ontvangt de prijs, omdat hij zich de afgelopen jaren op vele fronten actief heeft ingezet om een nieuwe koers voor zijn organisatie uit te zetten. ‘Hij heeft een fusieorganisatie die samenhing als los zand veranderd in een organisatie met één gezicht. Tegelijk heeft hij de kwaliteit van de geleverde zorg door de jaren heen weten te verbeteren’, aldus juryvoorzitter André Rouvoet.

Oeuvreprijs
Voor de eerste keer bij de verkiezing van de Zorgmanager van het Jaar is een Oeuvreprijs uitgereikt vanwege bijzondere verdiensten van een zorgbestuurder over een langere periode. De prijs is gegaan naar Wander Blaauw, bestuursvoorzitter van Zorgpartners Friesland. ‘Hij heeft in de regio waarin zijn organisatie actief is, een zorgorganisatie ingericht die dwars door de kokers van AWBZ en Zorgverzekeringswet heen ketens probeert te bouwen’, aldus juryvoorzitter Rouvoet.

Talent van het Jaar
De prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager is gewonnen door Dennis van Veghel, manager van de maatschappen cardiologie en cardiothoracale chirurgie in het Catharina Ziekenhuis. Hij is gekozen tot Talent van het Jaar. Juryvoorzitter André Rouvoet: ‘Van Veghel is erg gericht op de patiënt, inhoudelijk sterk en heeft een boeiend verhaal. Hij heeft een zekere bescheidenheid, maar is duidelijk over zijn eigen rol als manager. Tot slot is hij sterk in het leggen van relaties en het betrekken van anderen bij zijn project.’

Deze prijs wordt uitgereikt door Zorgvisie, in samenwerking met detacheerder en wervingsbureau Grow/work en in samenwerking met Fonds NutsOhra, dat een bedrag van €50.000 beschikbaar stelt aan de winnaar voor de uitvoering van een zorgproject. Vorig jaar is deze prijs gewonnen door Kim van Leeuwen, teamleider in het Reinier de Graaf Gasthuis.