Belgische Nep-neuroloog in Groot-Brittannië

De Belgische neuroloog heeft te horen gekregen dat hij als arts niet aan de slag mag in Groot-Brittannië. Hij werd eerder betrapt op het werken als arts zonder de nodige erkenning, zo meldt de Britse omroep BBC. De Belg werkte als neuroloog in het King’s Mill Hospital in 2012, hoewel zijn erkenning was ingetrokken omdat hij geen bijdragen betaalde. Hij had ook negatieve rapporten gekregen over het bijhouden van gegevens en zijn gebrekkige medische kennis. Toen bekend werd dat hij niet de vereiste erkenning had, werd zijn arbeidscontract beëindigd. The General Medical Council stuitte al in 2005 op pijnpunten zoals zijn diagnoses en de manier waarop hij gegevens bijhield. Inspecteurs meldden dat P. zelfs geen elementaire kennis had van de neurologie. De man beloofde dat zijn prestaties zouden verbeteren, maar in 2008 vertrok hij richting België. Voordien had deze nep-neuroloog al gewerkt in de Royal Aberdeen Infirmary in 2005 en in het Southampton Royal Hospital in 2006.