Dana uit Bemmel in bnn-programma Je zal het maar hebben

Dana je zal het maar hebbenDana Roelofs (19) uit Bemmel is op dinsdag 21 mei te zien in het bnn-programma ‘Je zal het maar hebben’.  In dit programma ontmoet Valerio Zeno jonge mensen met een aandoening. Ondanks hun beperking halen zij het onderste uit de kan en lachen ze het leven tegemoet. Valerio gaat met ze op pad en ervaart zelf met het nodige kunst- en vliegwerk hoe het is om met een handicap te leven.

In de aflevering op dinsdag 21 mei om 21.10 u gaat Valerio op pad met Dana Roelofs (19) uit Bemmel. Dana heeft diabetes en draagt 24 uur per dag een insulinepomp.  Dana doet mee aan het programma om iedereen te laten zien wat diabetes is en om de misverstanden over diabetes de wereld uit te helpen. Dana: ‘Ik heb sinds mijn zesde jaar diabetes type 1.  Maar zoveel mensen denken nog steeds dat je alleen maar diabetes kan krijgen als je te dik bent, of oud. Dat is niet zo; het is een auto-immuunziekte; mijn afweersysteem vernielt per ongeluk mijn cellen die insuline aanmaken.”

Ook hoopt Dana dat kijkers van het programma het belang van onderzoek naar de genezing van diabetes in gaan zien. Dana: “Het Diabetes Fonds betaalt onderzoek naar de genezing van diabetes en er zijn al belangrijke doorbraken geweest. Daarom collecteer ik elk jaar in Bemmel voor het Diabetes Fonds. Er is voor iedereen wel een geschikte manier om bij te dragen. Mijn ouders zijn bijvoorbeeld donateur.”