ZorgDomein biedt voordelen voor huisarts, patiënt en ziekenhuis

Zorgdomein olvg

Met het oplaten van een grote tros ballonnen ging ZorgDomein gisteren in het OLVG de lucht in. Van links naar rechts projectleider ZorgDomein OLVG Willy Klopper, huisarts Constant Mostart, MDL-arts Bert Baak en Peter van der Meer, lid Raad van Bestuur OLVG.

Nu ook digitaal doorverwijzen naar OLVG
Huisartsen kunnen vanaf vandaag hun patiënten ook digitaal via ZorgDomein naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam doorverwijzen. In deze digitale verwijsapplicatie kiest de huisarts samen met de patiënt voor een ziekenhuis op basis van actuele informatie over onder andere zorgaanbod, toegangstijden en verwijscriteria. Het OLVG krijgt bij een digitale doorverwijzing exact te zien wat de verwijsreden is en kan de patiënt daardoor bij de juiste arts of voor het juiste spreekuur of onderzoek inplannen.

Scheelt tijd en ongemak
Volgens Willy Klopper, projectleider ZorgDomein in het OLVG, is goed doorverwijzen een essentieel onderdeel in het zorgtraject: ’ZorgDomein biedt de mogelijkheid de huisarts en patiënt optimaal te informeren bij het doorverwijzen. De patiënt komt via ZorgDomein direct op het juiste spreekuur terecht. Dat scheelt de patiënt niet alleen een hoop tijd en ongemak maar zorgt ervoor dat het gehele traject efficiënter verloopt en bespaart dus ook kosten. Prettig dus voor huisarts, patiënt en ziekenhuis!’

Beschikbaar voorafgaand consult
Zodra in ZorgDomein gekozen is voor een ziekenhuis, maakt de huisarts via ZorgDomein een verwijsbrief aan met relevante gegevens en stuurt deze digitaal naar de gekozen zorginstelling. De patiënt ontvangt van de huisarts op papier of per e-mail een afsprakenbericht met daarin de contactgegevens van de betreffende polikliniek en een afspraaknummer van ZorgDomein. Wanneer de patiënt contact met de polikliniek opneemt voor het maken van de afspraak, beschikt deze polikliniek over alle benodigde informatie. Een ander groot voordeel is dat de specialist voorafgaand aan het consult al beschikt over een digitale verwijsbrief met alle benodigde informatie voor een kwalitatief goed consult.

Ook diagnostiek via ZorgDomein
Naast digitaal doorverwijzen kan de huisarts via ZorgDomein in het OLVG ook diagnostiek aanvragen voor radiologie, functieonderzoek en endoscopisch maag- en darmonderzoek. Op termijn verwacht het OLVG ook het aanvragen van laboratoriumonderzoeken via ZorgDomein aan te kunnen bieden.