Paus Franciscus wil homo’s niet veroordelen

Array

homoseksualiteit-300x200Paus Franciscus heeft gezegd dat homoseksuelen niet veroordeeld of gemarginaliseerd mogen worden
De NOS bericht dat paus Franciscus heeft gezegd dat homoseksuelen niet veroordeeld of gemarginaliseerd mogen worden en dat ze gewoon deel uitmaken van de samenleving. “Wie ben ik om ze te veroordelen?”, zei hij.

De paus sprak met journalisten aan boord van het pauselijk vliegtuig op de terugweg van Brazilië naar Rome. Hij verdedigde homoseksuelen tegen discriminatie, al verwees hij ook naar de Rooms-Katholieke leer die homoseksualiteit niet zondig acht, maar homoseksuele handelingen wel. Franciscus zei dat zijn woorden ook gelden voor homoseksuele priesters.

Vaticaanse bank
Over de Vaticaanse bank zei Franciscus dat die “eerlijk en transparant” moet zijn. Hij zal luisteren naar het advies van de commissie die hij in het leven heeft geroepen over de bank. Die kan aanbevelen de bank te hervormen of zelfs te sluiten.

Het verbod op vrouwelijke priesters is definitief, zei de paus ook. “De kerk heeft gesproken en ‘nee’ gezegd”, liet hij weten. Franciscus zou wel graag meer vrouwen op bestuursfuncties zien in kerkelijke organisaties en in de zielszorg.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen