Paus Franciscus wil homo’s niet veroordelen

homoseksualiteit-300x200Paus Franciscus heeft gezegd dat homoseksuelen niet veroordeeld of gemarginaliseerd mogen worden
De NOS bericht dat paus Franciscus heeft gezegd dat homoseksuelen niet veroordeeld of gemarginaliseerd mogen worden en dat ze gewoon deel uitmaken van de samenleving. “Wie ben ik om ze te veroordelen?”, zei hij.

De paus sprak met journalisten aan boord van het pauselijk vliegtuig op de terugweg van Brazilië naar Rome. Hij verdedigde homoseksuelen tegen discriminatie, al verwees hij ook naar de Rooms-Katholieke leer die homoseksualiteit niet zondig acht, maar homoseksuele handelingen wel. Franciscus zei dat zijn woorden ook gelden voor homoseksuele priesters.

Vaticaanse bank
Over de Vaticaanse bank zei Franciscus dat die “eerlijk en transparant” moet zijn. Hij zal luisteren naar het advies van de commissie die hij in het leven heeft geroepen over de bank. Die kan aanbevelen de bank te hervormen of zelfs te sluiten.

Het verbod op vrouwelijke priesters is definitief, zei de paus ook. “De kerk heeft gesproken en ‘nee’ gezegd”, liet hij weten. Franciscus zou wel graag meer vrouwen op bestuursfuncties zien in kerkelijke organisaties en in de zielszorg.

Bron: NOS