Zeven tweelingen in het Martini Ziekenhuis

Array

7TweelingenMartini_aug13_1Alle trotse ouders gingen met hun kroost vandaag op de foto. De tweelingen van links naar rechts: Isaac en Olivier Pais de Oliveira, Cloe en Abigail Kraal, Abdoulaye en Fode Keita, Lorenzo en Alaya Hellinga, Mirthe en Isaak Oosterhuis, Torre en Janne van der Stoel en Noa  en Amber Buist.

 

Woensdag 7 augustus is een unieke dag in het Martini Ziekenhuis: er liggen zeven tweelingen opgenomen. Mar Wiersma-Zweens, kinderarts-neonatoloog: ‘Ik ben sinds 1997 neonatoloog en dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo veel tweelingen tegelijkertijd. Ook verpleegkundigen die soms al veertig jaar in het ziekenhuis werken, hebben dit nog nooit gezien.’ Voor de grote geboortegolf van tweelingen is geen verklaring te geven. Wiermsa-Zweens: ‘ Het is een samenloop van omstandigheden, puur toeval. Het fijne is wel dat het met alle kinderen naar omstandigheden goed gaat. Natuurlijk hebben ze wel extra zorg nodig, maar ze doen het allemaal heel goed.’ De jongste tweeling is net twee dagen oud, de oudste is nu acht weken op de wereld en gaat snel naar huis.

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen