Zorginstelling bespaart ruim 7 ton energiebelasting

Zorginstelling Stichting Zuidwester uit Middelharnis heeft over 2012 enorm bespaard op haar energiekosten. Zij diende eerder dit jaar een verzoek in om energiebelasting terug te vorderen. Met succes: de organisatie kreeg € 716.893 terug.

Stichting Zuidwester, zorg- en dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, dubde lange tijd met de vraag hoe ze op hun energiekosten konden besparen en tegelijkertijd konden inzetten op verduurzaming van hun energieverbruik. De stichting schakelde Intrakoop Energie, een samenwerkingsverband tussen inkoopcoöperatie Intrakoop en Hellemans Consultancy, in om onderzoek te doen. Die kwam met de oplossing om een verzoek in te dienen om energiebelasting terug te vorderen.

duurzaamGijs van Leeuwen, productmanager energie bij Intrakoop: “Deze stichting voldeed aan de criteria voor de 50% teruggaafregeling. Het belangrijkste criterium is dat het aandeel gezondheidszorg in de AWBZ-financiering minder dan 30% is. Omdat Zuidwester ook op lange termijn wil besparen op energiekosten, gebruiken zij het teruggekregen bedrag om aan de slag te gaan met duurzame investeringen als zonnepanelen, besparende verlichting en isolatie. Bovendien zal Intrakoop Energie binnenkort bekijken op welke manier kan worden bespaard op de factuurstroom.”

Arlette Sprokkereef, concern controller bij Stichting Zuidwester: “Het doel is om in 2015 uiteindelijk twintig procent minder energie te verbruiken dan in 2011. Dat moet lukken. Door inzicht en advies te krijgen over energiebesparingsmogelijkheden kunnen we nu echt vooruit. We realiseren hiermee aanzienlijke besparingen. Goed nieuws, want hierdoor is er meer geld beschikbaar voor zorg en dienstverlening en dat is waar het ons om gaat.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen