Catharina Hartcentrum: Catharina Ziekenhuis en Philips verlagen weer dosis röntgenstralen bij cardiologische interventies

0
214

Het gebruik van röntgenstraling en de risico’s op stralingsschade voor patiënten en medisch personeel tijdens live beeldgestuurde behandelingen van hartritmestoornissen kunnen met bijna de helft worden verlaagd met een nieuwe technologie van Philips. Dat wijst nieuw klinisch wetenschappelijk onderzoek uit van het Hartcentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Met de sterke toename van het aantal hartpartiënten en de toenemende rol van beeldgestuurde interventies in de gezondheidszorg betekenen de resultaten een belangrijke stap in het verder verbeteren van live beeldgestuurde behandelingen, concluderen de cardiologen van het hartcentrum, het grootste centrum voor de behandeling van hartritmestoornissen in Nederland.