Apotheek Schiemond weer open

Array

Apotheek Schiemond is weer open. Tijdens een bezoek op 26 september heeft de inspectie vastgesteld dat de apotheek voldoet aan de voorwaarden om verantwoorde zorg te kunnen leveren.

Op 23 september gaf de inspectie een bevel tot sluiting vanwege risico’s voor de patiëntveiligheid, onder andere, doordat er geen verantwoordelijke apotheker aanwezig was voor het toezicht op de werkzaamheden en dat alleen twee onervaren apothekersassistenten recepten afhandelden.

IGZ_824x675Het bevel is opgeheven omdat de apotheek aan de voorwaarden van het bevel voldoet. De komende periode zal de inspectie de apotheek blijven volgen en nagaan of Apotheek Schiemond de ingezette verbeteringen vasthoudt.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen