Onderzoek bijwerkingen griepprik

Binnenkort start de jaarlijkse griepprik. Bij Lareb kunnen, zoals altijd, bijwerkingen gemeld worden van geneesmiddelen en vaccins, zoals het griepvaccin. Daarnaast gaat het Nederlands Bijwerkingen Centrum dit jaar ook aanvullend onderzoek doen naar bijwerkingen na de griepprik. Hierdoor kan de veiligheid van het griepvaccin nog beter worden bewaakt.
Vaccins worden voor toediening uitgebreid onderzocht. Toch treden er soms onbekende bijwerkingen op. Ook is meestal niet bekend hoe vaak of juist bij wie bepaalde bijwerkingen voorkomen. Daarom gaat Lareb het beloop van bijwerkingen gedurende een periode volgen met behulp van Lareb Intensive Monitoring (LIM). griepvaccinHuisartsen gaan na het geven van de griepprik patiënten vragen mee te doen aan het onderzoek. Wie meedoet krijgt een aantal keer een vragenlijst per e-mail over het al dan niet optreden van bijwerkingen.

Ruim tachtig huisartsenpraktijken nemen deel aan het onderzoek.

Voor meer informatie, zie www.bijwerkinggriepprik.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen