Apremilast geeft snelle verlichting van aften bij patiënten met de ziekte van Behçet #ACR13

Apemilast geeft snelle verlichting van aften bij patienten met de ziekte van Behcet ziekte, zo blijkt uit nieuwe data van het Fase II  onderzoek
71 % van de patiënten heeft  in week 12 geen last meer van ulcers
Apremilast verbetert daarmee de kwaliteit van leven en reduceert de pijn die patienten hebben door de actieve aften, een van de meest opvallende symptomen van de ziekte van Behçet

Tijdens het jaarlijkse reumatologen in de VS zijn de resultaten van apremilast, specifieke PDE4-remmer (fosfodiësterase), bij patiënten met de ziekte van Behçet . De bevindingen werden gepresenteerd op de 2013 American College of Rheumatology ( ACR ) / Vereniging van Reumatologie Health Professionals ( ARHP ), een jaarlijkse bijeenkomst in San Diego. De ziekte van Behçet is een zeldzame en chronische inflammatoire aandoening gekenmerkt door terugkerende orale en genitale zweren, huid en ogen laesies (die blindheid kan veroorzaken ) en gewrichtsontsteking. farmaceutisch-onderzoekOntsteking kan ook de hersenen en het maagdarmkanaal. Deze gegevens, die eveneens werden gepresenteerd op de European League Against Rheumatism ( EULAR ) toonden een significant verlichting van de klachten voor patiënten die apremilast gebruikten en een groot deel van hen was zelfs vrij van actieve orale ulcera waren na in week 12 vergeleken met die op placebo ( apremilast, 71 %, placebo 29 %, P-value: 0,0001 ) . Onder patiënten met genitale ulcera bij aanvang ( n = 16 ), 100 % van degenen die apremilast had een volledige respons in week 12 in vergelijking met 50 % van de patiënten die placebo kregen ( p = 0.036 ).

De “ziekte van Behçet kan een ernstige negatieve invloed op de levenskwaliteit van de patiënten hebben, en er zijn slechts beperkte therapieën beschikbaar, er bestaat een duidelijke behoefte aan een nieuwe therapie om deze patiëntengroep te helpen, ” zei Gulen Hatemi , MD , Associate Professor , Cerrahpasa Medical School , Istanbul , Turkije . ” We worden aangemoedigd door de snelle respons en verlichting van klachten in deze belangrijke fase II studie met apremilast.”Het gunstige effect van apremilast op aften bereikte een stabiel effect binnen twee weken en nam toe als patiënten langer de behandeling voortzetten.

In week 12 , apremilast verbeterde ook andere uitkomsten klachten, waaronder de activiteit van de ziekte van de Behçet ( BDCAF ) Behcet syndroom activiteit score ( BSAS ) en Behçet ziekte de kwaliteit van leven ( KvL ) instrument . Verbetering orale maagzweer pijn was significant hoger bij apremilast dan bij placebo ( apremilast , -44,7 ± 24.30 ; placebo , -16,0 ± 32.54 , p < 0,0001 ) .

Het type en de ernst van de bijwerkingen waren vergelijkbaar met de eerdere studies naar het veiligheidsprofiel .Van de vijf meest voorkomende TEAEs in de 30 mg BID -groep , twee ( hoofdpijn en Behçet syndroom / flare ) waren vergelijkbaar met placebo , terwijl misselijkheid , diarree en braken werden vaker gemeld met 30 april mg tweemaal daags .
De behandelingsopties hangen grotendeels af van de manifestaties van de verschillende orgaansystemen die zijn aangedaan. Behandelingsopties die worden aanbevolen door artsen zijn grotendeels gericht op het verlichten van bepaalde symptomen van de patiënt en kan omvatten niet-steroïdale anti – inflammatoire geneesmiddelen ( NSAID’s ) , immunosuppressiva en antireumatische medicijnen ( DMARD’s ) goedgekeurd voor andere indicaties .
Deze resultaten zijn afkomstig uit onderzoek studies . Apremilast is geen goedgekeurde product voor deze indicatie .

Janine Budding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen