Gisteren en vandaag was MedicalFacts.nl onbereikbaar door DDos-aanvallen

0
515

De website MedicalFacts.nl  was gisteren en vanochtend onbereikbaar. Er was sprake van een DDos-aanval op de server. MedicalFacts wordt gehost door mijndomein.nl. Mijndomein.nl ligt sinds enkele dagen onder vuur van een distributed denial of service-aanval (DDoS-aanval). Bij een DDos-aanval wordt een website bestookt met extreem veel dataverkeer.

De beveiliging van de site is dan zo druk met het tegenhouden van dit ongewenste verkeer dat ook de gewone bezoekers er niet of nauwelijks doorheen komen. Het doel van de aanvallers is onduidelijk. Binnen mijndomein.nl heeft het structureel oplossen van de DDoS-aanval de hoogste prioriteit. Hiervoor werd met man en macht werkelijk alles uit de kast gehaald. In de loop van vrijdagmiddag was MedicalFacts.nl weer bereikbaar.