
Mannen: Aan de worteltjes!!
ArrayVoor het onderzoek werden 200 jonge mannen ondervraagd om een dieet te volgen met verschillende soorten groenten en fruit. Vervolgens werd gekeken naar het effect ervan op het sperma. Zo ontdekten ze dat geel en oranje voedsel goed is voor de kwaliteit van sperma. Gele en oranje groenten zijn rijk aan carotenoïden en een vorm van vitamine A. Het lichaam zet deze om in antioxidanten en de onderzoekers denken dat hierdoor het sperma ‘een boost’ krijgt.
Ook zoete aardappel en meloen verbeterden de hoeveelheid en de kwaliteit van het sperma, maar minder goed dan wortelen. Al langer is bekend dat wortelen goed zijn voor de gezondheid van de ogen.
Aan de Hutspot!
Dus heb jij en je vriendin plannen om zwanger te worden? Verras haar dan eens door het zelf eens klaar te maken. Het is echt een Hollands recept. In de winter wordt het erg vaak gegeten, maar je kunt het ook in de zomermaanden eten, net wanneer jij er zin in hebt ;-). Het is ook eenvoudig klaar te maken, dus zorg dat je even de tijd neemt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten.
Hutspot Recept Tips
Je kunt hutspot eten met diverse soorten vlees. Er kan gekozen worden voor een runderlapje, er zijn ook mensen die er graag worst of een gehaktbal bij eten. Als je vlees gaat branden is het ook lekker om de jus over de hutspot heen te doen, maar ook dat is weer per persoon verschillend. Probeer het daarom uit er is voldoende variatie mogelijk met hutspot. Smakelijk eten! Het is een heerlijke maaltijd, zeker wanneer je een lange dag buiten bent geweest en er staat in de avond lekker warme hutspot op tafel! Maak gerust een grote pan met hutspot, want ook de volgende dag smaakt de opgewarmde hutspot heerlijk.
Ingrediënten
- 1 kilo wortelen
- 1 kilo aardappels
- 400 gram uien
- 1 blokje bouillon
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Je schilt eerst de aardappels, dan ga je deze wassen en in stukjes snijden.
2. Dan breng je de aardappels aan de kook en dit duurt ongeveer 20 minuten voordat deze gaar zijn.
3. Dan neem je de winterwortelen en deze snijd je in reepjes en de uien snijd je in stukjes.
4. Dan doe je er de wortelen en uien bij en ook nog eens een blokje bouillon.
5. Je gaat het ongeveer 20 minuten gaar laten koken.
6. Vervolgens giet je de hutspot af.
7. Neem dan de pureestamper en dan stamp je de hutspot fijn.
8. Je kunt de hutspot dan op smaak brengen met zout en peper.