Twitterspreekuur van start

twitterspreekuurDinsdag 3 december a.s. is ons eerste Twitterspreekuur. Gebruikers van Twitter kunnen die dag van 19.00 tot 20.00 uur vragen stellen over onderwerpen die de Centra voor Psychisch Herstel (CPH) aangaan.

Deelnemen
Deelnemen aan het Twitterspreekuur is eenvoudig. Een deelnemer moet online zijn op het eigen Twitteraccount en een tweet sturen aan @vknkracht, met vermelding van #CPHlive. Dinsdag 3 december worden de tweets beantwoord door Ingrid Spruit. Zij is werkzaam als cognitief gedragstherapeutisch werker bij CPH Wijchen. Deelnemers ontvangen van haar direct een reactie terug.

Waarom
Met het Twitterspreekuur willen de CPH mensen antwoord geven op vragen over psychosociale problemen. Laagdrempelig, op een eenvoudige manier en indien gewenst anoniem. De nadruk zal liggen op psycho-educatie en voorlichting over onderwerpen als depressie, angst en burn-out.

Het eerste spreekuur heeft geen specifiek thema. De CPH hebben het voornemen met regelmaat een Twitterspreekuur te organiseren. Wellicht in de toekomst gekoppeld aan een thema.

Hoe werkt het?

1.      Volg @vknkracht op Twitter

2.      Stel een vraag aan @vknkracht, met vermelding van #CPHlive

3.      Onze deskundige beantwoordt de vraag zo duidelijk en volledig mogelijk

De tweets en antwoorden worden met alle volgers gedeeld. Tenzij tweets worden verstuurd via Direct Message (DM). Dan retweeten wij de tweet en het antwoord, zonder vermelding van de afzender. De afzender blijft op deze manier anoniem maar er ontstaat toch een interactief kennisplatform.

Disclaimer
Het Twitterspreekuur is geen vervanging van een behandeling bij de Centra voor Psychisch Herstel. De antwoorden zijn gericht op psycho-educatie en voorlichting. Een antwoord van onze deskundige kan nooit leiden tot een persoonlijke diagnose.

Voor een persoonlijke diagnose of een individuele behandeling verwijzen de CPH naar de eigen (huis)arts of behandelaar.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen