BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam

Array

Geluk en anatomie vinden elkaar in het hart van de stad
Op donderdag 16 januari 2014 opent de vernieuwende, interactieve expositie BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. Dankzij een verrassende benadering van het bestaande concept, voegt BODY WORLDS een nieuw hoofdstuk toe aan de reeks succesvolle anatomietentoonstellingen. De expositie krijgt een permanente basis in het centrum van Amsterdam – op het Damrak 66 – en biedt een inkijk in de essentie en de wetenschap van geluk.

BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. body worldsMeer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Bezoekers leren onder meer dat mensen die gelukkig zijn, enkele jaren langer leven dan mensen die ongelukkig zijn. Dat is goed nieuws in een land waarvan de bevolking al jaren tot de meest gelukkige mensen ter wereld behoort. Uit recent onderzoek van de World Health Organization (WHO) blijkt zelfs dat de Nederlandse jeugd het meest gelukkig is van de hele westerse wereld.

‘Geluk is een ongrijpbaar fenomeen waarnaar velen op zoek zijn. Belangrijke medische studies tonen aan dat er een direct verband is tussen geluk, gezondheid en welzijn. BODY WORLDS: The Happiness Project beziet de fundamentele principes van geluk door de lens van de anatomie.’ Aldus Dr. Gunther von Hagens.

‘Men ziet geluk als een gemoedstoestand, een staat waarin men zich bevindt of niet. Met BODY WORLDS: The Happiness Project proberen we de visie op het fenomeen geluk te nuanceren. Ieder van ons heeft namelijk een natuurlijk vertrekpunt voor geluk, dat wordt bepaald door zijn genen. Naar deze staat keren we terug na negatieve gebeurtenissen en ervaringen. We kunnen dit aangeboren geluksniveau overigens wel verbeteren; in de expositie leer je hoe.’ Aldus Angelina Whalley, creatief en conceptueel ontwerper van de BODY WORLDS exposities.

BODY WORLDS
De anatomietentoonstelling BODY WORLDS (ook bekend onder de Duitse benaming Körperwelten) is gebaseerd op een donorprogramma. Lichaamsdonoren dienen bij leven het verzoek in om hun lichaam na overlijden op te nemen in de openbare tentoonstellingen. Na het succes van de reizende BODY WORLDS exposities in Rotterdam (2010/2011) en in Amsterdam (2012), besloot Dr. Gunther von Hagens een permanente expositie te openen in het centrum van Amsterdam. De tentoonstellingen over het menselijk lichaam zijn wereldwijd al door bijna 40 miljoen mensen bezocht.

Docenten altijd gratis
Het primaire doel van de expositie is om voorlichting te geven over gezondheid. Daarom krijgen docenten, leraren, professoren en onderwijsassistenten altijd gratis toegang. Een docentenpas kan worden aangevraagd via de website. Via de website zijn vanaf januari ook gratis (les)materialen beschikbaar.

Persopening
De persopening van BODY WORLDS: The Happiness Project vindt plaats op woensdag 15 januari vanaf 10:30 uur. De Nederlandse pers heeft dan als eersten de mogelijkheid de permanente expositie aan het Damrak 66 te bezoeken. Een officiële uitnodiging met programma en persdossier volgt. Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Praktische informatie
BODY WORLDS: The Happiness Project is geopend van maandag t/m zondag van 9:00 – 18:00 uur. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 21:00 uur (laatste toegang tot één uur voor sluitingstijd).

BODY WORLDS: The Happiness Project
Damrak 66
1012 LM Amsterdam
Telefoon: 0900-8411 (45cpm)
E-mail: [email protected]
Website: www.bodyworlds.nl

TAGS: body worlds, amsterdam, expositie, tentoonstelling, the happiness project, happiness, anatomie, educatie, docenten, schoolbezoek, schoolreisje, lichaamsdonoren, plastinatie, plastineren, bodyworlds, uitgaan, bezoek, uitstapje, families, leerzaam, damrak
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen