FDA waarschuwt voor priapisme (erectiestoornis) door gebruik methylfenidaat (o.a. Ritalin)

0
4119

erectie priapismeMethylfenidaat, de werkzame stof in ADHD-medicijnen als Ritalin, kan in zeldzame gevallen tot priapisme leiden. Priapisme zijn langdurige en pijnlijke erecties zonder seksuele opwinding. Hiervoor heeft de FDA vandaag gewaarschuwd.

Priapisme is waargenomen bij mannen van 18 tot 33 jaar die methylfenidaat slikken. Volgens de FDA moeten patiënten met erecties die langer dan 4 uur duren, onmiddellijk medische hulp zoeken om blijvende schade aan het geslachtsorgaan te voorkomen.

Vorig artikelDiëtist vindt koolhydraatbeperkt dieet goed inzetbaar
Volgend artikelOntstaan dikke darmkanker verder ontrafeld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.