Diabetesvereniging geschrokken van aanhouding diabetespatiente bij HEMA Den Haag

0
227

Diabetesvereniging Nederland (DVN) is geschrokken van het verhaal van de 17- jarige diabetespatiënte die na haar bezoek aan de Haagse HEMA aan de Grote Marktstraat in de cel belandde. Door een te hoge bloedsuikerspiegel moest Yosra Aajir tijdens het winkelen noodgedwongen insuline spuiten.

‘Geschrokken en met stijgende verbazing heb ik naar het verhaal geluisterd’, zegt Margreeth Smilde van de DVN. ‘Voor de verwarring in de eerste 10 minuten heb ik begrip. De beveiligers hebben vaak last van junks in de winkel, ze trekken het gordijn van het pashokje open en zien een meisje met haar broek op haar knieën en een injectiespuit, dan kan je een reactie begrijpen.’

DVN-logo-200x45‘Maar als ze dan zelf vertelt dat ze diabetes heeft, haar vriendin bevestigt dit, ze heeft de spullen bij zich en ook haar moeder komt vertellen dat haar dochter diabetes heeft’, zegt Smilde.

Voordeel van de twijfel
‘Dat ze dan geen voordeel van de twijfel krijgt van de beveiligers de HEMA en de politie, daar ben ik aan de ene kant erg verbaasd over. Maar aan de andere kant geeft dit alleen maar aan hoe slecht het is gesteld met de kennis over diabetes en wat een een hypo en een hyper eigenlijk zijn’, aldus Smilde.

DVN pleit voor duidelijke instructies aan beveiligers en politie zodat ze weten hoe te handelen als ze te maken hebben met mensen met diabetes.

Lees hier het hele bericht van Omroep West en het interview met DVN-voorzitter Margreeth Smilde

Vorig artikelReactie HEMA op voorval diabetespatiënt Den Haag
Volgend artikelGebruik van bètablokkers bij een operatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.