LUMC opnieuw geaccrediteerd

Array

Het LUMC levert veilige zorg die voldoet aan de kwaliteitsnormen en is daarom voor de vierde keer geaccrediteerd. Op 3 februari overhandigde directeur Kees van Dun van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) het accreditatiebewijs hiervoor aan bestuursvoorzitter Ferry Breedveld.
Uitreiking NIAZ accreditatie door Kees van Dun aan ferry Breedveld.

NIAZ-directeur Kees van Dun overhandigt het certificaat aan bestuursvoorzitter Ferry Breedveld

Ferry Breedveld is enorm trots op de inspanningen van de LUMC-medewerkers om aantoonbaar goed werk te leveren. “ Zo’n instellingsbrede accreditatie binnenhalen is een enorme klus. Het geeft aan dat we kwaliteitsbewust werken en onszelf steeds weer proberen te verbeteren. Het is goed dat we allemaal doordrongen zijn van de positieve effecten van het goed op orde hebben van kwaliteit en veiligheid van zorg; voor patiënt, zorgverlener en als verantwoording naar verzekeraars en IGZ.”

Het NIAZ voert in opdracht van de zorginstellingen onderzoeken uit om te controleren of de hele organisatie zich houdt aan de eigen kwaliteitsafspraken. Elke vier jaar evalueert zo’n zorginstelling zichzelf, waarna het NIAZ op bezoek komt om op allerlei plaatsen te checken of alles inderdaad volgens protocol verloopt.

Dat klopte ook dit keer. Kees van Dun, directeur NIAZ zegt: “Het LUMC is duidelijk aan de slag gegaan met de verbeterpunten. Het NIAZ heeft vastgesteld dat het LUMC werkt volgens de “state of the art”, een verbetercultuur heeft, en een veilig ziekenhuis is.” Het LUMC zet zich de komende vier jaar in om de kwaliteit blijvend te verbeteren. Daarbij staan de thema’s rond veiligheid voor patiënten voorop.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen