De overgang

De overgang is een periode die met gemengde gevoelens gepaard kan gaan. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam? Door de verandering van de hormoonhuishouding ervaren vrouwen, in meer of mindere mate, diverse fysieke en/of sociaal-psychische klachten tijdens de overgang. Het kan ook de seksuele relatie beïnvloeden. En wat betekent dit allemaal voor je partner en je omgeving? Tijdens de lezing van de Publieksacademie op 17 februari a.s. komen deze aspecten aan bod.

De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij theater Odeon De Spiegel via tel. (038) 428 82 88. overgangThuis meekijken kan ook via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl Met #IPA14 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden ingediend. Meer informatie: [email protected]

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn gynaecoloog Joke Schutte, gynaecoloog/seksuoloog Jeroen Dijkstra en verpleegkundig specialist Anneke Fransen. Joke Schutte gaat dieper in op de medisch inhoudelijke achtergrond van de overgang. Wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam, en welke klachten kunnen ontstaan? Anneke Fransen is werkzaam bij de menopauzepoli van Isala, waar ze jaarlijks zo’n 300 vrouwen met overgangsklachten ziet. Zij gaat onder andere in op feiten en fabels over de overgang en mogelijke behandelingen. Jeroen Dijkstra vertelt meer over de relatie tussen de overgang en seksualiteit, een onderwerp waarover vrouwen én mannen anno 2014 nog steeds niet gemakkelijk praten. Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Publieksacademie  laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Theater Odeon De Spiegel en Isala Academie.

Bron: Isala

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen