Nederlandse kankerpatiënten krijgen als eerste versnelde toegang tot innovatieve immunotherapieën

0
554

Nog niet geregistreerde kankervaccins eerder beschikbaar via myTomorrows
Het online patiëntenplatform myTomorrows heeft twee nieuwe overeenkomsten getekend voor versnelde toegang tot innovatieve kankermedicijnen. Het ene kankervaccin stimuleert het eigen immuunsysteem van de patiënt omkankercellen te vernietigen bij nierkanker, colorectale kanker en mogelijk andere solide tumoren. killer cel kankerHet andere therapeutisch vaccin van DanDrit Biotech is gebaseerd op dendritische cellen en stimuleert het eigen immuunsysteem van patiënten om kankercellen bij colorectale kanker te bestrijden.

“De Amerikaanse wetenschappelijke publicatie Science verkoos de kanker immunotherapie tot de doorbraak van het jaar 2013 zegt Sjaak Vink, mede-initiatiefnemer en CEO van myTomorrows. Deze immunotherapieën via myTomorrows kunnen een waardevolle behandelmogelijkheid zijn voor patiënten met uitgezaaide kanker en hun artsen. En het markeert een nieuwe stap om patiënten met levensbedreigende ziekten tot 5 á 6 jaar sneller toegang te bieden tot veelbelovende medicijnen.”

Het belang van myTomorrows’ inzet voor patiënten in nood wordt onderstreept door de huidige evolutie binnen medicijnontwikkeling en -goedkeuring. Nieuwe concepten van medicijnregulering met veel snellere goedkeuring van medicijnen door de autoriteiten om tegemoet te komen aan de behoeften van patiënten die geen standaard behandelmogelijkheden meer hebben, winnen snel aan populariteit bij Europese en Amerikaanse autoriteiten EMA en FDA.

Bron: myTomorrows