Nederlander goed voorbereid op huisartsconsult

Array

huisarts-gesprekNederlanders blijken zich goed voor te bereiden op hun afspraak bij de huisarts. Onderzoek van Gezondheidsplein laat zien dat 76% van de 154 ondervraagden voorafgaand aan het consult op zoek gaat naar mogelijke oorzaken van hun klachten. Internet is hierbij de meest geraadpleegde bron. De gevonden informatie nemen ze mee op consult om zo beslagen ten ijs te komen. Arts Rob Bakker vindt dit een goede ontwikkeling. “Vooral wanneer mensen duidelijk in kaart brengen wanneer de klachten optreden en wat eventuele uitlokkers kunnen zijn, dan kan dit helpen bij het stellen van een diagnose. Wel wil ik benadrukken dat online dokteren geen huisartsbezoek kan vervangen”.

Nieuw (dokters)jasje?
Reden genoeg om de website nog eens grondig onder de loep te nemen en in een nieuw, frisser jasje te steken. Er is vooral gekeken naar de structuur en bundeling van de informatie. De aandoeningengids is vanaf nu de meest centrale focus van de site. Alle informatie over een bepaald ziektebeeld is vanuit hier met één muisknop te bereiken. Er is niet alleen medische informatie over symptomen, oorzaken en behandelingen te vinden, maar ook ervaringen van anderen, video’s een online spreekuur komen aan bod. Alles overzichtelijk bij elkaar gebundeld, wel zo makkelijk! Neem gauw eens een kijkje.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen