Uitbarsting van woede trigger van hart- en vaatziekten

0
1526

Uitbarstingen van woede als een trigger van acute cardiovasculaire gebeurtenissen :

Er is veel bekend over de risico’s van een hartinfarct waaronder hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, sterk alcoholgebruik en gebrek aan lichaamsbeweging. Een nieuwe analyse laat zien dat boosheid en een heftige emotionele reactie heen sterkte relatie hebben met acute hart- en vaatzieken. Sterke positieve emoties hadden dit effect niet.

In een systematische review en meta – analyse †onderzichten  Elizabeth Mostofsky1 , 2 ,Elizabeth Anne Penner3 en Murray A. Mittleman1 , 2 * (+ Auteur Affiliations). hun bevindingen zijn gepubliceerd het European Heart Journal.

man boos kwaadDoel was om korte termijn psychologische stress geassocieerd met een directe fysiologische respons en of deze gepaard gaat met een tijdelijk verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen . Het doel van deze studie was te bepalen of korte episodes van woede leiden tot de fase van acuut myocardiaal infarct ( MI ) , acute coronaire syndromen ( ACS ) , ischemische en hemorragische beroerte en ventriculaire aritmie .

Methoden en resultaten
De onderzoekers deden een systematische review van studies of woede-uitbarstingen worden geassocieerd met het risico op hartaanvallen , beroertes , en stoornissen in het hartritme die zich voordoen in het dagelijkse leven op korte termijn . ze voerden een literatuurstudie van de CINAHL , Embase , PubMed en PsycINFO databases van januari 1966 tot juni 2013 en beoordeelde de verwijzing van gevonden onderzoeken, samenvattingen en ongepubliceerde resultaten van experts in het veld. Incidentie ‘s en 95 % betrouwbaarheidsintervallen werden berekend inverse – variantie gewogen random- effect modellen . In de systematische review zijn negen onafhankelijke case – crossover studies van woede -uitbarstingen en MI / ACS ( vier studies ) , ischemische beroerte ( twee studies ) , gescheurde intracraniële aneurysma ( een studie) , en ventriculaire aritmie ( twee studies )meegenomen . Er was bewijs van aanzienlijke heterogeniteit tussen de studies ( I2 = 92,5% voor MI / ACS en 89,8 % voor ischemische beroerte ) . Ondanks de heterogeniteit , uit alle studies bleek dat , in vergelijking met andere tijden , was er een hogere inidentei van cardiovasculaire gebeurtenissen bij de volgende uitbarstingen van woede .

Conclusie
Er is een verhoogd risico op cardiovasculaire gebeurtenissen kort na de uitbarstingen van woede.

Bron: EHJ