Nieuwe Zonnebloemcampagne voor mensen met een lichamelijke beperking

Array

Dit is een origineel bericht van Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem is deze week gestart met haar nieuwe campagne ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’. Met deze campagne wil de Zonnebloem laten zien dat zij er is voor lichamelijk beperkten. Met als doel hen volop van het leven te laten genieten. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van alle Nederlanders de Zonnebloem kent, maar dat slechts een klein deel van deze groep weet voor wie de Zonnebloem zich inzet en wat de Zonnebloem precies doet.

De Zonnebloem wil dat mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend aan de maatschappij deel kunnen nemen. Daarom blijven we dat doen waar we altijd al goed in waren: contacten leggen, gezelligheid brengen, activiteiten organiseren en vakanties mogelijk maken. En we komen met nieuwe oplossingen. Zo realiseren we mode voor mensen in een rolstoel. Introduceren we aangepaste huurauto’s. En zorgen we er samen met Paleis Het Loo voor dat dit toegankelijker gemaakt wordt voor mindervaliden.

De Zonnebloem heeft zo’n 1.200 afdelingen door heel het land. Iedere afdeling heeft vrijwilligers die regelmatig bij mensen thuis komen. Ook worden lokaal activiteiten georganiseerd en gaan groepen een dagje uit. Steeds vaker vinden deze uitstapjes in kleine groepjes plaats.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Zonnebloem afdeling bij u in de buurt.

Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen