VUmc-kankerspecialist Bob Pinedo krijgt prestigieuze Amerikaanse award

Array

De Amerikaanse organisatie ASCO kent de David A. Karnofsky Memorial Award 2014 toe aan Bob Pinedo, grondlegger van het VUmc Cancer Center Amsterdam. Pinedo wordt onder andere onderscheiden voor belangrijke ontdekkingen binnen de biologie van kanker en de werking van geneesmiddelen in de patiënt.

Pinedo krijgt veel lof voor ‘zijn aanpak om nieuwe concepten snel uit te testen in klinische trials. Ook heeft hij cruciale ontdekkingen gedaan over de biologie van kanker en de werking van geneesmiddelen in de patiënt, maar ook over de resistentie die optreedt’.

Bob PinedoBob Pinedo is emeritus hoogleraar van VU medisch centrum en de grondlegger van het VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA), waarvoor hij nog steeds als adviseur optreedt. Pinedo heeft kanker in Nederland en daarbuiten mede op de kaart gezet. Toen hij eind jaren zeventig zijn loopbaan startte, was de aandacht voor kanker beperkt tot de twee kankerinstituten. Inmiddels is mede door zijn toedoen een aantal vormen van kanker een chronische, met medicijnen te behandelen ziekte geworden.

De American Society of Clinical Oncology (ASCO) reikt de David A. Karnofsky Memorial Award sinds 1970 elk jaar uit aan een oncoloog die een onmisbare bijdrage heeft geleverd aan het onderzoek naar kanker, de diagnose of de behandeling. Aan de award is een lezing verbonden tijdens het jaarlijkse congres van ASCO. Pinedo zal deze lezing geven op zaterdag 31 mei om 9.30 uur, bij de opening van het congres.

Meer informatie over de prijs is te lezen op de website van ASCO .

Bron: VUmc

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen