Slimme pleister

Array
Onderzoekers hebben een wearable (draagbaar hulpmiddel) ontwikkeld dat is zo dun is als een tijdelijke tatoeage en dat gegevens kan opslaan en gegevens kan doorgeven over de bewegingen van een persoon, diagnose-informatie te ontvangen en medicijnen kan afgeven via de huid. Het is de eerste pleister die gegevens kan opslaan en versturen van en naar de patient!  Het is nog een prototype, met nog een kleine hindernis,  de beschikbare elektronica is nog niet flexibel genoeg.

Wat zal de impact zijn van een dergelijke slimme pleister? Zal verandering teweeg brengen aan de manier waarop geneesmiddelen door apotheken wordt verstrekt?  slimme pleisterKan het wellicht een injectie gaan vervangen?  Kunnen slimme pleister ingezet worden om therapietrouw bij vergeetachtige patiënten te verbeteren? Waarschijnlijk is dit slechts een voorbeeld van een trend met draagbare hulpmiddelen om medicijnen zo slim af doseren en af te geven aan de patiënt daar waar en wanneer het nodig is. Net als de nano-pil doet.

Bron: Leaders against routine
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen