Landelijk event Zip your Lip op Wereldgezondheidsdag

Array

Zip your Lip World VisionMaandag 7 april op Wereldgezondheidsdag kleurt de lucht boven het Comenius College in Hilversum even helemaal oranje tijdens het landelijke Zip your Lip-event. Samen met rapper en presentator Lange Frans laten de leerlingen om 15.30 uur 99 oranje en 1 witte ballon de lucht in, waarmee zij aandacht vragen voor onnodige kindersterfte. 99% van de kindersterfte vindt plaats in ontwikkelingslanden, terwijl dit onnodig is. Veel ziektes treffen de armste kinderen, mede doordat er een gebrek is aan veilig drinkwater en voedsel. Door mee te doen met Zip your Lip, laten de leerlingen zien dat zij deze problematiek aan willen pakken en het niet langer accepteren dat kinderen onnodig sterven.

“Het afgelopen jaar heb ik met eigen ogen gezien hoe de mensen in Afrika leven. Dat heeft mij diep geraakt. Gelukkig heb ik ook gezien wat de hulp van World Vision voor hen betekent. Daarom laat ik ook dit jaar 24 uur lang mijn eten staan om daarmee de levens van de jongeren in Zuid-Soedan te veranderen.” Emma (Leerlinge Comenius College)

De leerlingen worden welkom geheten door presentator Lange Frans, waarna zij samen met de leerlingen naar het voetbalveld lopen. Daar hangen ze als teken van verbondenheid hangslotjes aan een ijzeren ketting. Een teken van verbondenheid met de jongeren in Zuid-Soedan, het land waar ook dit jaar de opbrengst van de jongerenactie naar toe gaat. Nadat de leerlingen de ballonnen met wens voor Zuid-Soedan oplaten, sluit Lange Frans het event af met een spectaculair optreden!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen