Altijd Wat portret: Gaby Olthuis wil euthanasie vanwege tinnitus

0
721

Altijd WatGaby Olthuis wil euthanasie vanwege tinnitus (oorsuizen)
Gaby Olthuis is 47 jaar en moeder van twee kinderen. Ze heeft een groot probleem dat het leven voor haar ondraaglijk maakt. Al 13 jaar kampt ze met tinnitus, ofwel oorsuizen. Het is alsof ze onafgebroken naast een piepend remmende tram staat. De kwelling is voor haar zo erg dat ze niet meer verder wil leven.Vorige maand heeft zij door middel van euthanasie haar leven laten beëindigen.

 

Gaby Olthuis Voor Altijd Wat wil Gaby haar verhaal vertellen om aandacht te vragen voor tinnitus, maar ook om te vertellen hoe zwaar het is als je geen dodelijke ziekte hebt en zelf moet besluiten dat leven niet langer kan. “Ik hoop dat als ik dood ben, dat het echt stil is”.

Verslaggeefster Miranda Grit van het NCRV-programma Altijd Wat volgt Gaby in haar strijd om een waardige dood.

Uitzending:
Altijd Wat
dinsdag 15 april 2014,
20.50 uur op Nederland 2