25 april: Wereld Malaria Dag

Op 25 april 2014 organiseert de WHO de Wereld Malaria Dag. De wereldwijde campagne heeft sinds 2013 het thema Investeer in de toekomst, bestrijd malaria!

Wereld Malaria Dag werd ingesteld door de lidstaten van de WHO tijdens de World Health Assembly 2007. Het evenement markeert de noodzaak van verdere investeringen en aanhoudende politieke inzet voor het bestrijden van malaria. Het is ook een kans voor nieuwe donateurs om zich bij het wereldwijde malariapartnerschap aan te sluiten en voor onderzoekers en academische instellingen om hun wetenschappelijke werk te presenteren.

Feature about malaria in TanzaniaDaling sterftecijfers door malaria
In de afgelopen tien jaar heeft de wereld grote vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria. Sinds 2000 zijn de sterftecijfers door malaria gedaald met meer dan 42%, en zelfs 49% in Afrika. Een belangrijke opschaling van controles, samen met een verhoogde toegang tot diagnostische testen en een gegarandeerd goede behandeling, hebben bijgedragen aan een daling van de incidentie met 25% wereldwijd, en 31% in Afrika.

Investeer in de toekomst. Versla malaria!
Maar we zijn er nog niet. Malaria doodt naar schatting nog steeds 627.000 mensen wereldwijd, vooral kinderen onder de vijf jaar in Sub-Saharisch Afrika. Elk jaar krijgen meer dan 200 miljoen mensen malaria. De meeste van deze patiënten zijn nooit getest of geregistreerd. De toenemende resistentie tegen de geneesmiddelen en de insecticiden dreigen de recente stappen voorwaarts teniet te doen. Om de strijd tegen malaria te winnen is dringend meer geld nodig, aldus de WHO. Daarom is het thema voor de Wereld Malaria Dag de komende jaren: Investeer in de toekomst, bestrijd malaria!

Bron: World Malaria Day

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen