Sterke verhalen uit het ziekenhuis, meer dan een mooi verhaal?

0
593

In maart 2014 publiceerde het Rathenau Instituut het rapport Sterke verhalen uit het ziekenhuis. De onderzoekers concludeerden dat er meer naar patiëntenverhalen geluisterd moet worden en dat ziekenhuizen daar structureel van kunnen leren. Ervaringen van patiënten leveren gerichte, samenhangende en specifieke informatie op over het reilen en zeilen van de verschillende afdelingen in het ziekenhuis.

Nu de conclusies van het rapport er liggen is de volgende stap om te kijken naar het ‘hoe en wat’ van deze veranderingen. Hoe kan ziekenhuiszorg daadwerkelijk verbeteren? Wat kunnen patiëntenverhalen toevoegen aan de ziekenhuiszorg? Wat moet er echt veranderen?

arts patiënt mededogenOp 16 mei 2014 organiseert het Rathenau Instituut een debat om met verschillende partijen in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor veranderingen. Er zullen artsen, beleidsmakers en politici aanwezig zijn. Maar het is natuurlijk van groot belang dat ook mensen met ziekenhuis ervaring (als patiënt of bijvoorbeeld partner van) laten horen hoe zij denken dat de ziekenhuiszorg kan verbeteren. Dus, heeft u een idee over hoe ziekenhuiszorg verandert kan worden? Praat dan mee op 16 mei in Theater aan het Spui.

Datum: vrijdag 16 mei 2014 – Tijd: 15.00 uur – 17.00 uur – Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag

Programma:

14.30 uur – Ontvangst
15.00 uur – Opening door Gerdi Verbeet, voorzitter Rathenau Instituut
15.10 uur – Luisteren naar patiëntenverhalen, meer dan een mooi verhaal? Met o.a. Jan Klein
(anesthesioloog) en Elke de Quay (ervaringsdeskundige in het ziekenhuis)
16.00 uur – Hoe kunnen ziekenhuizen verhalen inzetten: de hindernissen en uitdagingen. Met o.a.
Corine Jansen (patiëntluisteraar Radboud UMC)
17.00 uur – Afsluitende borrel

 

Meer informatie over het debat en aanmeldformulier. In verband met de beperkte ruimte vragen wij u zich snel in te schrijven.

Vorig artikelHepatitis A komt ook voor in Europese landen
Volgend artikelZelfbeschadiging en suïcidegedachten hebben gemeenschappelijke genetische basis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.