WOMEN inc vraagt aandacht voor Women’s health

Array

WOMEN Inc. streeft naar ongelijke behandeling van vrouwen om genderspecifieke gezondheidszorg te realiseren.
“Dokters moeten veel meer dan nu rekening houden met het feit dat vrouwen andere gezondheidsproblemen hebben dan mannen. Dat is de inzet van een plan ‘gender en gezondheid’ dat morgen wordt gepresenteerd.Bij  vrouwen verlopen veel algemene ziektes ook anders dan bij mannen.”
De Alliantie Gender & Gezondheid, een initiatief van WOMEN Inc. en het Ministerie van OCW, trapt morgen de campagne af om meer aandacht te vragen voor de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. Deze start met de Talkshow ‘Overgang (h)erkend’ in UMC Utrecht. De komende twee jaren zal de Alliantie Gender & Gezondheid zich inzetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg en zullen ook hart- en vaatziekten, angst en depressie besproken worden.

 

vrouw-vertrouwen-eigenwaardeMinister Bussemaker
De campagne die morgen start is onderdeel van het plan Gender & Gezondheid. Dit plan wordt ondersteund door verschillende professoren en vakdeskundigen en door minister van OCW Jet Bussemaker. Vaessen: “We willen niet iedereen blamen en shamen die verkeerd onderzoek heeft gedaan, maar vanaf nu kan het niet meer zo zijn dat het onderscheid niet gemaakt wordt.”

Onderwijs
Deze nieuwe instelling moet niet alleen doordringen tot de behandelkamer, maar ook tot het volledige medische onderwijs. Het vrouwennetwerk wil met alle universitaire ziekenhuizen om tafel om te kijken hoe het genderverschil beter in opleidingen opgenomen kan worden. “Het is onderzoek, onderwijs en bewustzijn. Kennis die er niet is, moet er komen. En kennis die er al wel is, moet beter ontsloten worden.”

Lees het hele artikel op Trouw.nl
Luister het NOS nieuws terug

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen