21 juni 140-jarig bestaan Oogziekenhuis in De Kuip

Array

Rotterdam – 14 mei 2014 – Het Oogziekenhuis Rotterdam bestaat dit jaar 140 jaar en viert dit in de Kuip met een openbaar symposium over de ontwikkelingen en ontwikkelingshulp in 140 jaar oogheelkunde. De nieuwste behandelmogelijkheden, zoals gen- en stamceltherapie, retina-implantaties en ook het werken met een robotarm worden uitgelegd door oogartsen uit het ziekenhuis.

Daarnaast wordt in De Kuip uiteraard gevoetbald. Deelnemers aan het symposium kunnen kinderen tussen de 5 en 15 jaar meenemen voor een rondleiding en een Feyenoord voetbalclinic in het stadion. De clinic met rondleiding vindt tegelijkertijd met het symposium plaats.

SylvieOverheulNa het symposium en de clinic is iedereen van harte welkom op de benefietborrel met veiling en loterij. De dag wordt afgesloten met een benefiet voetbalwedstrijd tussen oogartsen en andere medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Moorfields Eye Hospital (Londen).

De opbrengsten van dit door oogarts Koen van Overdam georganiseerde benefiet evenement komen ten goede van de recent door oogarts Marc Veckeneer opgerichte Retina Repair Foundation.

Komt u ook? De toegang kost slechts 20 euro per persoon.

Meer informatie en het online inschrijfformulier kunt u vinden op www.oogziekenhuis.nl/symposium.

 

Tekening: Sylvie Overheul

 

Waarom is het belangrijk dat de Retina Repair Foundation wordt gesteund?

Veel netvliesaandoeningen leiden zonder operatie tot blindheid. Helaas is het op heel veel plaatsen in de wereld nog niet mogelijk om netvliesoperaties te verrichten. De Retina Repair Foundation gaat hier iets aan doen. Zo is vorig jaar in Het Oogziekenhuis Rotterdam een collega-oogarts uit Rwanda opgeleid tot netvlieschirurg. Daarnaast is met hulp van de Retina Repair Foundation een afdeling voor netvlieschirurgie in Rwanda opgezet. De stichting helpt echter niet alleen bij het opzetten van zo’n afdeling, maar zorgt ook dat de afdeling blijft functioneren in de toekomst. Meer informatie over de stichting? www.retinarepairfoundation.com

______________

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen