Inktvisjes voor couveusebaby’s in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

SONY DSCTe vroeg geboren baby’s krijgen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg voortaan een handgehaakt inktvisje in hun couveuse. De pasgeborenen worden er niet alleen een stuk rustiger van, ze trekken ook niet zo vaak meer aan de slangen en sondes. De tentakels van de inktvisjes lijken op de navelstreng die de baby’s vasthielden toen ze nog in de buik van de moeder zaten.

Het idee is komen overwaaien uit Denemarken en Zweden. In januari 2013 is het eerste inktvisje in Denemarken in een couveuse gelegd. Inmiddels heeft een aantal ziekenhuizen zich aangesloten bij het project waaronder nu dus de Saxenburgh Groep met het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Ambassadeur
Elk ziekenhuis dat meedoet aan het project heeft een eigen ambassadeur. Deze ambassadeur zamelt de inktvisjes in en controleert of deze aan de veiligheidseisen voldoen. De inktvisjes worden vervolgens per stuk ingepakt. In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis geven de medewerkers van de kinderafdeling de inktvisjes aan de ouders van een pasgeboren baby die in de couveuse ligt.
De ambassadeur voor het Röpcke-ZweersZiekenhuis is Gerlinde Kragt, te bereiken via inktvisjesvoorhardenberg@gmail.com. Het Hardenbergse ziekenhuis accepteert uitsluitend inktvisjes via deze ambassadeur. Meer informatie over het project: http://kleine-inktvisjes.eu.
De afdeling neonatologie van het ziekenhuis is erg enthousiast over deze actie.