Centralist meldkamer brandweer hulpverlener van het jaar

duim-omhoog goed pluimDit is een origineel bericht van Stichting HulpvoorHulpverleners
Tijdens de award gala van de stichting Hulp voor Hulpverleners heeft Mariska Petstra, centralist meldkamer brandweer, uit handen van de minister van Veiligheid en Justitie de titel ‘Hulpverlener van het jaar’ in ontvangst mogen nemen. Tijdens haar dienst op 19 oktober 2013 heeft zij het slachtoffer aan de telefoon dat nog in het brandende pand was aan de Kelders in Leeuwarden. Helaas is het haar en de brandweerlieden ter plaatse niet gelukt om het slachtoffer tijdig naar een veilige locatie te krijgen. Een incident met een onvoorstelbare impact op hulpverleners.

Jaarlijks organiseert de stichting Hulp voor Hulpverleners de award gala met de verkiezing van ‘Hulpverlener van het jaar’. Het is een manier om de (onvoorwaardelijke) inzet en toewijding van hulpverleners te bedanken en hiervoor waardering en erkenning te vragen bij het Nederlandse publiek. De stichting vindt immers dat hulpverleners helden zijn, maar door hulpverleners wordt dit niet altijd zo ervaren.

Iedereen kan gedurende het gehele jaar door hulpverleners, die iets meer doen dan je eigenlijk van een hulpverlener kan verwachten, nomineren voor deze titel. Uit de vele nominaties kiest een jury een winnaar per hulpverleningskolom (ambulance, politie en brandweer). Uiteindelijk kiest de minister van Veiligheid en Justitie een uiteindelijke overal winnaar.

Op vrijdagavond 23 mei heeft in Enkhuizen de uitreiking van de award gala plaatsgevonden. In het bijzijn van vele vrienden, collega’s en familie ontvingen de drie genomineerden al enkele prijzen in ontvangst omdat zij genomineerd waren. Uiteindelijk ontving Mariska de titel “Hulpverlener van het jaar” uit handen van Ivo Opstelten.

Bron: ANP Perssupport