Registratie van de heer J.A. van Mourik als arts is doorgehaald

0
592

IGZ_824x675Bevel arts Van Mourik beëindigd, registratie als arts doogehaald
Het College van Medisch Toezicht (CMT) heeft op 10 juni 2014 een uitspraak op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gedaan. Deze uitspraak houdt in dat de registratie van de heer Van Mourik als arts is doorgehaald en hij bij wijze van een voorlopige voorziening een directe schorsing van zijn inschrijving heeft gekregen. Per diezelfde datum heeft de IGZ het bevel (van 10 juli 2013) aan Van Mourik beëindigd.
De maatregel van het CMT blijft van kracht totdat de beslissing tot doorhaling van de inschrijving onherroepelijk is geworden of in hoger beroep is vernietigd.

tuchtrechtBij de inschrijving in het register van artsen werd per 10 juli 2013 een bevoegdheidsbeperkend bevel van de IGZ aangetekend.De heer Van Mourik mocht geen werkzaamheden als arts verrichten totdat hij de Inspectie, bijvoorbeeld door zijn medewerking te verlenen aan een onafhankelijk deskundig onderzoek, blijk heeft gegeven dat hij in staat is verantwoorde zorg te verlenen, conform artikel 40 Wet Big.
Met de doorhaling van zijn registratie in het register van artsen is per 10 juni 2014 bij wijze van voorlopige voorziening geschorst. De maatregel blijft van kracht totdat de beslissing tot doorhaling van de inschrijving onherroepelijk is geworden of in hoger beroep is vernietigd.

Aanleiding van het schrappen van zijn registratie was dat de heer Van Mourik in 2013 te kennen had gegeven na lange afwezigheid weer te willen gaan werken in de gezondheidszorg. Gezien meerdere meldingen die de IGZ had ontvangen, de ernst daarvan en het feit dat Van Mourik zich meermalen heeft onttrokken aan IGZ-toezicht, had de inspectie er echter geen vertrouwen in dat hij verantwoorde zorg kon leveren.

Bron: IGZ

Vorig artikelVerscherpt toezicht De Open Hof opgeheven
Volgend artikelThe eNose Company wil € 250.000 ophalen met crowdfunding campagne
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.