Stagiair zet 86-jarige man onder te hete douche; man overlijdt

0
452

In Rotterdam is donderdag een 86-jarige man overleden nadat hij maandag in verzorgingshuis Antonius IJsselmonde door een stagiair onder een hete douche was gezet. De man was vanwege een beroerte opgenomen in het verzorgingshuis. Hij werd maandag op een douchebrancard gedoucht en had, als gevolg van de beroerte, afasie . Volgens de familie heeft de stagiaire de thermostaatkraan opengedraaid en is even weggelopen, zonder dat iemand anders bij de man bleef. Toen ze terug kwam was de brancard gevuld met heet water. De thermostaatkraan zou defect zijn geweest. Door de afasie was de man niet in staat om hulp te roepen.

Het slachtoffer werd naar het brandwondencentrum van het Maasstadziekenhuis gebracht, maar overleed daar op donderdag. Het Antonius IJsselmonde heeft eerder deze week alle kranen geïnspecteerd en geen andere defecten aangetroffen tevens zijn de protocollen aangescherpt. douchebeurtHet verzorgingshuis heeft zelf wel direct de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingeschakeld. Naar verluidt is Inspectie voor de Gezondheidszorg inmiddels een spoedonderzoek gestart.

De familie heeft contact gezocht met het Openbaar Ministerie. Maar het OM kan nog niet zeggen of er een onderzoek naar het overlijden van de oude man wordt ingesteld. De familie zegt dat de man het slachtoffer is geworden van de bezuinigingen en de hoge werkdruk in de zorg.