Vroeg rijp, rap rot’

0
857

Wetenschapscafé focust op thema ‘seks en relaties’

UGent richt permanente vorming Seksuologie in
Vroeg rijp, rap rot’, wordt weleens gezegd. Is het zo dat jongeren alsmaar vroeger aan seks beginnen? En als dat zo is, is dat dan een probleem? Wat maakt ons gelukkig in relaties? En hoe kun je relationeel geluk voorspellen?

Waarin verschilt de seksuele oriëntatie tussen mannen en vrouwen? Bij vrouwen heeft men het vaak over een meer ‘fluïde’ seksualiteitsbeleving, maar wat betekent dat eigenlijk?

liefde bed seksKlopt het stereotype ‘Mannen zijn seksuele roofdieren, vrouwen gaan voor de romantiek’. En wat maakt een relatie duurzaam? Kunnen we voorspellen of (en hoe lang) koppels bij elkaar zullen blijven?

Wat zijn de (geheime?) tips & tricks voor een goede relatie? Kunnen we nog geloven in de eeuwige liefde? Waarom hebben datingsites zoveel succes? Wat is er mis met een lief opdoen op café? En nog een hamvraag: waarom scheiden zoveel koppels? En is scheiden per definitie negatief? Moeten we streven naar levenslang bij elkaar blijven?

Deze en tal van andere vragen komen aan bod in de speciale zomereditie van het Wetenschapscafé rond ‘Seks en relaties’ op dinsdag 19 augustus 2014 in de Herberg Macharius (Voorhoutkaai in Gent).

Aan de gesprekstafel zitten dr. Alexis Dewaele (UGent) die het Sexpert-onderzoek leidde, een representatieve bevolkingstudie over seksuele gezondheid in Vlaanderen, en professor Ann Buysse (UGent), die onderzoek doet rond relaties. Het gesprek wordt gemodereerd door Knack.be-hoofdredacteur Simon Demeulemeester. En zoals gewoonlijk is er volop tijd en ruimte om vragen uit het publiek te bespreken.

Praktisch

  • Waar? Let op, nieuwe locatie! Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+, Gent
  • Wanneer? Dinsdag 19 augustus om 19.45 uur
  • Inschrijven? Niet nodig! Gratis toegang.

Bron: UGent

Vorig artikelInnovatieve ondernemer stuwt fysiotherapie naar hoger plan
Volgend artikelQualityCare™ service beschikbaar voor mensen met psoriasis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.