Voorzitter VNO-NCW Hans de Boer opent academisch jaar VU

0
524

‘Vertrouwen geven’ nieuwe jaarthema
Maandag 1 september opent de Vrije Universiteit Amsterdam het academisch jaar 2014/2015 met als jaarthema Vertrouwen geven. Hebben universiteiten voldoende meerwaarde als opleider, kennisontwikkelaar en multiculturele integratiefabriek? Die vragen stelt Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, in zijn opening aan de orde. Jaap Winter, voorzitter van het College van Bestuur van de VU, gaat in op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de ontwikkelingen van de VU. Pers is van harte welkom.

JPJ Gebouwenloop VUmcUniversiteit als integratiemotor
Hoe ziet de relatie bedrijfsleven-universiteit eruit? Hoe kunnen universiteiten hun studenten optimaal voorbereiden op een plaats in de arbeidsmarkt? Hoe kunnen studenten met zeer diverse achtergronden een significante bijdrage aan de economie leveren, zonder daarbij hun eigenheid te moeten opgeven? Daarover spreekt Hans de Boer, sinds 1 juli voorzitter van VNO-NCW. In het nieuwe instellingsplan van de VU zal diversiteit en de rol van de VU daarin een prominente plek innemen. Hoe ziet De Boer dit vanuit het werkgeversperspectief?

Prijzen en nieuwe University Research Fellows
Tijdens de Opening Academisch Jaar reikt de VU jaarlijks twee prijzen uit: de Onderwijsprijs is voor een docent die zich sterk heeft ingezet voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, de StudenTalentprijs is een prijs voor de meest talentvolle student van het jaar. Ook maakt de VU de nieuwe University Research Fellows bekend. Met dit talentprogramma toont de VU haar waardering voor de uitzonderlijke wetenschappelijke prestaties van onze topwetenschappers. Zij mogen een student selecteren die hen als University Research Fellow ondersteunt bij onderzoek of onderwijs.

Vrije Schrijver Joost de Vries over vertrouwen geven
De VU heeft schrijver Joost de Vries gevraagd om in de rol van Vrije Schrijver te reflecteren op het jaarthema Vertrouwen geven. In een ideale wereld kunnen we er op vertrouwen dat iedereen vanuit verantwoordelijkheidsgevoel zijn of haar functies en taken realiseert, en niet vanwege persoonlijk gewin, sociale druk of regelgeving. We leven helaas niet in een ideale wereld en ons vertrouwen wordt wel eens geschonden. Iemand vertrouwen geven is een daad die je afhankelijk maakt van de ander. We zoeken daarom naar bewijs dat de ander inderdaad ons vertrouwen waard is en zijn verantwoordelijkheid neemt. Geschonden vertrouwen vraagt om reflectie op de inhoud van verantwoordelijkheden. Ideeën over beroepseer en professionele integriteit kunnen hierbij leidraad zijn.

Bron: VU

Vorig artikelOuderenzorg uit balans door stapeling van maatregelen
Volgend artikelGrotere therapietrouw bij leukemie door ‘e-coaching’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.