Symposium BALANS: Hoe passen kinderen in het onderwijs?

Array

kinderen-200x200Dit is een origineel bericht van Balans
In augustus treedt de Wet op het Passend Onderwijs in werking. Balans, de oudervereniging voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis op het gebied van leren en/of gedrag, laat op haar symposium op 26 september a.s. in Utrecht zien hoe deze kinderen toch kans van slagen hebben in het nieuwe schoolsysteem. Een interessant symposium dus voor zowel ouders als leerkrachten!

Het is vanaf september 2014 een enorme uitdaging voor scholen om kinderen die niet zo makkelijk mee kunnen komen, voldoende passend onderwijs te kunnen bieden. In de meeste gevallen zullen kinderen met ADHD, autisme (ASS), dyslexie, dyscalculie of DCD niet in aanmerking komen voor een extra budget en speciale onderwijsvoorzieningen. Dit vraagt veel van de leerkrachten en de samenwerking tussen ouders en leerkracht om onderwijs op maat te maken en het pedagogisch partnerschap vorm en inhoud te geven.
Passend onderwijs vanuit de basiszorg: gaat dat lukken?
Op het symposium is volop aandacht voor de overgang van ‘rugzak’ naar passend onderwijs. Ook gaan gerenommeerde sprekers samen met het publiek op zoek naar de invloed van de problemen die deze kinderen hebben op het schoolse leren, maar vooral ook naar oplossingen: voor een goede samenwerking tussen school, ouder en kind; het beter plannen van huiswerk; het voorkomen van overprikkeld raken en de uitbarstingen die dat kan veroorzaken; maar ook praktische tips voor een leesbaar handschrift en trainen van het werkgeheugen.

De sprekers zijn: dr. Dorine Slaats, Drs. Annemieke Bregman, professor Aryan van der Leij, Dr. Jantine Spilt, Dr. Marije Boonstra en Drs. Berrie Gerrits. Jongeren van Stichting Hoezo Anders vertellen wat hen in het onderwijs het meest heeft geholpen.

Tijdens het symposium wordt ook de jaarlijkse Balans Award uitgereikt, aan de school die uitblinkt in de samenwerking tussen ouders en onderwijs. Van de winnaar wordt een film gemaakt die ook zal worden vertoond voorafgaand aan de 10e Awarduitreiking.

NB: Voor medewerkers in het onderwijs is er een speciale 3=2 aanbieding: voor de prijs van 2 x toegang kunnen drie medewerkers hun kennis bijspijkeren en de uitgebreide informatiemarkt in het Beatrixtheater in Utrecht bezoeken.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen