Overhandiging 30.000 handtekeningen voor betere cao Ziekenhuizen

verpleegkundigenWie: ziekenhuispersoneel van 20 ziekenhuizen
Wat: overhandigen bij elkaar 30.000 handtekeningen voor betere arbeidsvoorwaarden aan Raden van Bestuur
Waar: Landelijk persmoment is in het personeelsrestaurant van het OLVG, Oosterpark 9 in Amsterdam
Wanneer: dinsdag 9 september, 12.15 uur

Op dinsdag 9 september zullen werknemers in 20 ziekenhuizen verspreid in Nederland gezamenlijk 30.000 handtekeningen overhandigen aan leden van de Raad van Bestuur. Met die handtekeningen vragen ze de Raad van Bestuur van hun ziekenhuis om achter hun personeel te staan door druk uit te oefenen op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om snel tot een nieuwe cao te komen. Deze actie is door leden van de vier zorgbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ en Nu’91 georganiseerd. Na maar liefst 7 onderhandelingsronden blijft de NVZ met verslechteringsvoorstellen komen voor de ruim 190.000 werknemers in ziekenhuizen. In het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis  in Amsterdam neemt Françoise Dings namens de Raad van Bestuur de handtekeningen in ontvangst van de werknemers.

Met de aankomende vergrijzing is het van groot belang om voldoende gekwalificeerd personeel in de Nederlandse ziekenhuizen te hebben en te houden. Het wordt voor jongeren en flexwerkers echter steeds moeilijker om een baan te krijgen in een ziekenhuis. Voor alle werknemers geldt dat er steeds minder mogelijkheden zijn om zich via scholing te blijven ontwikkelen, terwijl het juist in een snelveranderende ziekenhuisomgeving noodzakelijk is om deskundig aan het werk te kunnen blijven. Ouderen moeten langer doorwerken en langer nachtdiensten draaien. Daarnaast biedt de NVZ geen reëel loonbod en wordt het werken in een ziekenhuis steeds onaantrekkelijker gemaakt.

Mocht de druk op de NVZ via de Raden van Bestuur nog geen verbeteringsvoorstellen opleveren, dan beraden de werknemers zich op verdere acties.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen